Ak si zoberieme celosvetovú produkciu kávy, tak Papua Nová Guinea vyprodukuje len 1 % kávy ročne. Plantáže v Papue sú veľmi ťažko prístupné a sú ukryté hlboko v pralesoch. Až 75 % produkcie kávy je od malých farmárov, ktorí kávu zbierajú ručne.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)
Telo kávy je mohutné. Na začiatku očarí krásnou arómou, ktorá sa otvorí počas mletia. V chuti kávy môžeme nájsť arašidovú sladkosť, sušené ovocie, červené hrozno, klinčeky, víno a korenistú, ostrú dochuť.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Waghi Valley, v nadmorskej výške 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou. Pestuje sa hlboko v pralese, kde vďaka vysokej vlhkosti dozrieva pomaly. Vysoké stromy v pralese neprepúšťajú slnečné svetlo, čo ešte podporuje čas zretia. Je to káva s nádhernými, rovnomernými zrnami.
REGIÓN: Waghi Valley
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Sigri
ODRODA: Typica
SPRACOVANIE: mokré (24 hod. fermentované)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 m n. m.
Viac informácií o káve z Papuy Novej Guiney (Indonézie) sa dočítate v našom článku.
Pri nákupe nad 35 eur: