V chuti dominujú čokoládové a karamelové tóny s minimom acidity, pripomínajúce sušené figy.
Kolumbijská káva je celosvetovo uznávaná pre svoju vynikajúcu vyváženosť a plnú arómu. Pestovaná v srdci západných Ánd v regióne Risaralda je táto káva odrody Castillo synonymom pre kvalitu a jedinečný chuťový profil.
Pražíme ju na odtieň Full City vďaka čomu ponúka mohutné a silné telo s dominantnými čokoládovými a karamelovými tónmi, ktoré sú jemne doplnené minimálnou aciditou a dochuťou sušených fíg. Intenzívna a horká dochuť zanechá v ústach dlhotrvajúci zážitok, ktorý uspokojí každého milovníka kávy.
Kávovníky sú pestované vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1 300 – 1 400 metrov, čo káve dodáva jej charakteristickú chuť a arómu. S každým šálkom tejto kávy tak môžete ochutnať kúsok kolumbijskej prírody a tradície, ktorá sa začala formovať už v 19. storočí.
Výberová káva od malých farmárov z regiónu La Celia v Risaralde je zberaná ručne a spracovaná mokrou metódou, následne sušená na slnku.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú ťažké čokoládové tóny s minimom acidity, pripomínajúce sušené figy. Dochuť kávy je horká a intenzívna.
Kávovníky odrody Castillo sa pestujú v západných Andách v regióne Risaralda, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1400 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: La Celia, Risaralda
FARMA: Drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Trilladora Santa Teresita
ODRODA: Castillo
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 – 1400 m n. m.
Viac informácií o káve z Kolumbie sa dočítate v našom článku.