EXTRÉMNE LIMITOVANÁ GEISHA Z MICROLOTU
História farmy Pastora začína už v 80. rokoch, kedy si malú časť pozemku zakúpila pani Pastora a nasadila tam kávovníky. O 40 rokov neskôr sa o farmu stará jej vnuk Gerson, ktorý na farme vyrastal a farmárčeniu sa venuje celý svoj život. Podobne ako jeho mladší rovesníci farmári, aj on má veľkú obľubu v experimentálnych spracovaniach kávy.
Kávovníky odrody geisha pestuje na micro-lote o rozlohe len 1,5 ha. Dokonalo dozreté čerešne zbiera so svojou rodinou výlučne ručne a kávu spracoval dvojitou anaerobickou mokrou fermentáciou. Táto káva v sebe nesie tradíciu a inovácie v jednom. Užite si ju.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 44,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
RECEPT – mám chuť na kávu
30 g kávy na 450 ml vody (pomer 1:15)
23 klikov na comandante
95 stupňov voda
extrakcia 3 min.
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 90g vody (dokopy tam je 150g)
- tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 250g)
- štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 100g vody (dokopy tam je 350g)
- piaty nálev je pri 2 min a dolejem 100g vody (dokopy tam je 450g)
- pri 2 min 30 sek. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera
RECEPT – dnes pijem kávu sám
20 g kávy na 300 ml vody (pomer 1:15)
21 klikov comandante
95 stupňov voda
extrakcia 2:45 - 3 min.
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev je pri 30 sekundách a dolejem 60g vody (dokopy tam je 120g)
- tretí nálev je pri 1 min. a dolejem 60g vody (dokopy tam je 180g)
- štvrtý nálev je pri 1 min. 30 sek. a dolejem 60g vody (dokopy tam je 240g)
- piaty nálev je pri 2 min. a dolejem 60g vody (dokopy tam je 300g)
- pri 2 min. a 15 sek. krúživými pohybmi pomiešam obsah drippera
klasická metóda (tu aeropress funguje ako dripper)
20 g kávy na 300ml vody (pomer 1:15)
23 klikov comandante
93 stupňov voda
extrakcia 2:30
- prvý nálev 60g vody a púšťam stopky
- druhý nálev pri 30 sek. a dolejem 60g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 120g)
- tretí nálev pri 1 min. dolejem 80g vody a poriadne premiešam (dokopy tam je 200g)
- štvrtý nálev pri 1 min. 30 sek. Dolejem 100g vody a premiešam (dokopy tam je 300g)
- začína extrakcia, ktorá trvá cca. 30 sek.
Telo kávy je stredne silné, čajové. Aróma je veľmi sladká, prenikavá. V chuti dominuje sladkosť lesných jahôd, nektariniek a tropického ovocia. Dochuť kávy sa nesie v mierne horkom duchu karamelizácie.
Kávovníky odrody GEISHA sa pestujú v regióne Huila, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1650 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované dvojitou mokrou anaerobickou fermentáciou (krátka fermentácia na keňský štýl) a následne sušené na priamom slnku. Ručný zber a triedenie 2023/24.
REGIÓN: Huila
FARMA: Villa Pastora
VEĽKOSŤ FARMY: 1,5 ha
FARMÁR: Gerson Mora a rodina
ODRODA: GEISHA
SPRACOVANIE: double anaerobic washed
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1650 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023/2024