360 hodinová fermentácia od "železnej kávovej lejdy"
Čím viac páskov, tým viac adidas. Čím dlhšia fermentácia, tým viac káva? Prinášame vám jednu z najobľúbenejších káv z festivalu káva čaj čokoláda. Extrémne dlho fermentovanú kávu z Číny.
Yalan Li poznajú všetci pod prezývkou "železná kávová lejdy", pretože od základov a bez pomoci iných vybudovala svoju farmu a vlastnú spracovateľskú stanicu. Začínala ešte v roku 1992, kedy pracovala ako zberačka čerešní. Káva ju veľmi fascinovala a tak sa rozhodla osamostatniť a začať vlastné podnikanie. Založila si firmu na predaj sadeníc kávovníkov.
Vďaka peniazom, ktoré zarobila odkúpila malú časť pôdy a založila si vlastnú farmu. Život sa s ňou ale nemaznal. V roku 1999 mráz spustošil celú jej úrodu a všetky kávovníky jej zamrzli. Ale železná lejdy sa nevzdáva. Odsťahovala sa do svojej rodnej dediny a znovu založila farmu, ktorú nazvala YULAN.
O 24 rokov neskôr má svoju farmu a dokonca aj vlastnú spracovateľskú stanicu, ktorú vybudovala svojpomocne. So svojou dcérou Xuelian robia jednu z najlepších káv z Číny. Tú, ktorú máme od nich sa rozhodli podrobiť extrémne dlhej, až 360 hodinovej anaerobickej fermentácii. Je to veľa? Hmmm to posúďte sami, ale na festivale káva čaj čokoláda sa nám vypredala táto káva ako prvá.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filtrovaná káva
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 42,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Aróma kávy je prenikavá a výrazná, až korenistá. Telo kávy je mocné a čokoládové. V chuti dominuje horká čokoláda, ktorá sa dopĺňa s červeným hroznom a náznakom klinčekov. Dochuť kávy sa nesie v podobnom duchu.
Kávovníky odrody Catimor sa pestujú v regióne Yunnan v nadmorskej výške 1200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 360 h anaerobickou fermentáciou a následne sušené na slnku ako natural. Ručný zber a triedenie 2022.
REGIÓN: Yunnan
FARMA: Yu Lan
FARMÁR: Yalan Li
ODRODA: Catimor
SPRACOVANIE: anaerobic natural (360 hodín)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1200 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2022
Celý príbeh Yalan Li a farmy YULAN sa dočítate v článku na našom blogu o káve TU.