Java Flowertron – stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Java Flowertron – stredné praženie (200 g, zrnková káva)

Peťo odporúčaNajpredávanejšieNovinka

Šialený experiment spod sopky Argopuro

Farmára Muhlisa už možno poznáte. Z jeho farmy spod pohoria Argopuro máme skvelú kávu, ktorú spracoval metódami natural a anaerobic.

Muhlis je vyštudovaný agronóm a rozumie aj chémii. Jeho spracovateľská stanica je aj malé laboratórium, kde skúša rôzne metóda spracovania kávy.

Limitovanú kávu, ktorú od neho máme teraz nazval "flowertron", pretože je veľmi sladká a kvetinová. Jedná sa o extrémne dlhú dvojitú fermentáciu, kde najprv 72 hodín fermentuje čerešne naturálne na vzduchu a následne ich ďalších 160 hodín fermentuje v uzatvorenej nádobe, kde napumpuje oxid uhličitý.

Znie to dosť šialene, čo poviete? Chuť kávy odpovedá dĺžke fermentácii a čakajte v nej ťažšie až alkoholové a likérové tóny s doprovodom kvetov a dochuťou fermentovaného kakaa.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 17.05.2024
Upražené a vypité: 315x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

Recepty

espresso

TURBOSHOT

20g kávy na 50g nápoja

čas extrakcie 18 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky

 

PEŤO ODPORÚČA

20g kávy na 45g nápoja

čas extrakcie 25 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky

Tento recept mi príde celkom masívny, tak odporúčam skúsiť aj turboshot aj tento. Budem rád za späťnú väzbu, ktorá ti sadla viac :-)

 

Recept od Filipa Lörinca

Pomer (brew ratio): 1:3
Mletie: veľmi jemné
Teplota extrakcie: 94°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 29 s

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je mocné a dominantné. V chuti dominuje karamelová sladkosť, ktorá sa veľmi pekne dopĺňa s alkoholovými a likérovými tónmi na pozadí. Dochuť je trošku ťažšia, rumová a hrozienková, mierne čokoládová.

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Caturra a Lini S-795 sa pestujú na východnej Jáve vo vulkanickej pôde pod vyhasnutou sopkou Argopuro. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované dvojitou fermentáciou - flowertron. Ručný zber a triedenie august 2023. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Východná Jáva, Argopuro
FARMA: Kávovníky v okolí sopky Argopuro
FARMÁR: Mas Muhlis a 500 farmárskych rodín 
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Walida
ODRODA: červená caturra, Lini S-795
SPRACOVANIE: flowertron - dvojitá fermentácia
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, august 2023

Prečítajte si celý príbeh nášho výletu za kávou do Indonézie na našom blogu.

Hodnotenia

Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať