Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Jáva Frinsa - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Farma Frinsa je rodinná kávovníková farma, ktorá sa nachádza v Indonézii na západnej Jáve. Bola založená v roku 2011 manželským párom. Wildan Mustofa a jeho manželka Atieq Mustianingtyas sú majiteľmi a zároveň aj výkonnými riaditeľmi svojej farmy. Wildan dohliada na celý proces pestovania, spracovania, sušenia a balenia zŕn, kým jeho žena Atieq má na starosti ľudské zdroje, marketing a predaj.

Na svojej farme, ktorá je v podstate menší prales, pestujú len kávovníky odrody Sigarar Utang, ktorá vznikla prírodnou mutáciou v 90. rokoch. Zrelé čerešne kávovníka zbierajú výlučne ručne v hlavnom období zberu – v lete. Čerešne následne spracujú špeciálnou mokrou metódou, ktorú si sami vyvinuli a tvrdia, že vďaka nej sú ich kávy ovocnejšie a sladšie než iné.

Naposledy sme mali v ponuke výberovú kávu z Indonézie v roku 2015. Od tej doby sme vždy uprednostnili pred indonézskymi kávami „chuťovky“ z Južnej a Strednej Ameriky a Afriky. Táto káva je ale očarujúca a zaslúžila si miesto v našej ponuke výberových káv. Verím, že bude chutiť aj vám.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Dátum praženia: 19.02.2018

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Produkt už bohužiaľ nie je v ponuke
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti dominujú rôzne ovocné tóny a môžeme v nej nájsť aciditu zeleného jablka a višní. Dochuť kávy sa nesie tiež v ovocnom duchu a je tu prítomná sladkosť broskýň a mierna horkosť pomarančovej kôry.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Sigarar Utang sa pestujú v regióne Weninggalih, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1400 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a následne sušené na slnku. Ručný zber a triedenie. Zber jún – august 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Weninggalih

FARMA: Frinsa

FARMÁR: Wildan Mustofa

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: 100 % Sigarar Utang

SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 m n. m.

ZBER: ručný, jún - august 2017

 

Viac informácií o káve z Jávy (Indonézie) sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Prvá skúška bola pripraviť espresso. S výsledkom som však nebol spokojný, chuť bola v poriadku, konzistencia mi však nevyhovovala (je mi jasné, že to súvisí s pražením). Príprava v Mokka konvičke je úplne iný príbeh. Prenikavá ovocná vôňa a chuť, mal som pocit, že pijem horúci jablkový džús, ak by tam bolo trochu cukru, tak by som si to naslepo zmýlil. Výborná skúsenosť.

Diskusia k produktu - Jáva Frinsa - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)