Bezkofeínová káva - Etiopia Yirgacheffe | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

BEZKOFEINOVÁ KÁVA ETIOPIA YIRGACHEFFE (1000 g, zrnková)

Dosť možné, že je to najlepšia bezkofeinová káva akú ste kedy pili. Táto káva bola zbavená kofeínu vďaka revolučnej metóde swiss water (viac info sa dočítate nižšie). Káva je sladkej kvetinovej arómy a nesie v chuti pestrú paletu jemných ovocných tónov, orieškov a čokolády.

Etiópia, konkrétne oblasť Yirgacheffe, je matkou kávy. Z divoko rastúcich kríkov v lese v regióne Kaffa sa rozšírila do celého sveta. Legenda hovorí, že pastier menom Khaldi uvidel svoje kozy, ako jedia kávovníkové čerešne. Boli čulé, pobehovali a boli plné energie. Khaldi skúsil účinky kávových čerešní na sebe a tak "objavil" účinky kávy. Celý príbeh a cestu kávy z Afriky do sveta si môžete prečítať na našom blogu.

100 % Arabika
Bezkofeínová káva
Odtieň praženia: Full City
Metóda zbavenia kofeínu: Swiss Water
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

36,90
Balenie:
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 04.10.2024
Min. trvanlivosť: 04.10.2025
Upražené a vypité: 1758x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuťový profil

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády. Ide o bezkofeínovú kávu.

Pôvod kávy

Kávovníky sa pestujú v oblasti Yirgacheffe, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1700 – 1900 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

Ďalšie informácie

Káva bola zbavená kofeínu pomocou revolučnej metódy "swiss water"

 

Táto metóda bola vynájdená a patentovaná vo Švajčiarsku a proces prebieha bez použitia chemecikých látok. Úspešnosť je až 99,9%, no samozrejme kávy zbavené kofeínu touto metódou sú drahšie. Dekofeinizácia prebieha vo dvoch fázach.

 

1. fáza je vytvorenie roztoku zo zelenej kávy. Roztok sa vyrobí tak, že sa do horúcej vody ponorí zelená káva. Z kávy sa vyplaví kofeín, ale aj veľké množstvo látok, ktoré tvoria chuť kávy. Následne sa tento roztok pomocou uhlíkových filtrov zbaví kofeínu, ale zvyšné látky ( sacharidy, lipidy, proteíny, atď.) v ňom zostanú zachované.

 

2. fáza prebieha tak, že sa do horúceho roztoku vyrobeného zo zelenej kávy ponorí nová várka zelenej kávy. Keďže je roztok z predošlej várky nasýtený všetkými látkami okrem kofeínu, tak zo zelenej kávy vytiahne práve len kofeín a zvyšné látky nechá v zrne zachované. Po tejto fáze sa roztok znovu prefiltruje pomocou uhlíkových filtrov, kde je zbavený kofeínu a proces sa opakuje.

Chcete sa dozvedieť viac o bezkofeinovej káve a procese ako sa zbavuje kofeínu? Tak si prečítajte náš článok Ako vzniká bezkofeinová káva

 

REGIÓN: Yirgacheffe

FARMA: drobní farmári z regiónu

ODRODA: divoké odrody

SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 1900 m n. m.

 

Viac informácií o káve z Etiópie sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Celkovo
2 hodnotenia Pridať hodnotenie
    Krásne voňavá a lahodná káva, vždy sa teším domov na svoju kávičku, je to zážitok každý deň
    Vyborna kava, presne takyto typ kavy milujem, nie je poznat ze je bezkofeinova a napriek tomu je ze vyrobena vymyvanim tak neubralo jej to ná chuti. Dorucenie promptne, na druhy den kava bola doma a dakujem aj za darcek, tycinka chutna
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať