Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 35,00 €
← späť

Sumatra Aceh WASHED - svetlé praženie (200 g, zrnková káva) Súťažná káva Aeropress Championship

NajpredávanejšieNovinka

ÁZIA IDE BOMBY. NAŠA ĎALŠIA DIRECT TRADE KÁVA OD SLOVÁKA

Sme neskutočne hrdí na to, že súťažná káva na Slovak aeropress championship 2022 pochádzala z dielne našej pražiarne.

Počas kávového festivalu TWO COFFEE CHAMP 2022 sme na slepom teste rozdali stovky vzoriek z tejto kávy pripravenej cez V60. Až 90% ľudí hlasovalo, že sa jedná o nejakú Afriku. 8% hlasovalo za južnú Ameriku a len 2% uhádli ten správny kontinent, Áziu. Táto káva je tak čistá a iskrivá, že si ju ľahko môžete pomýliť s africkými kávami.

Je to káva z našej ďalšej direct trade spolupráce. Po Mariánovi z Vietnamu tu máme ďalšieho Slováka, ktorý sa pohybuje vo svete výberovej kávy. Tentokrát sa jedná o Luku, ktorý žije už 11 rokov v Indonézii. Pred pár rokmi sa rozhodol, že sa okrem korenia začne venovať aj káve. Začal objavovať farmárov z rôznych regiónov Indonézie.

Počas festivalu mi porozprával aj o tom, ako sa dostal konkrétne k tejto káve. Na jeho potulkách Sumatrou našiel desiatky drobných farmárov, ktorí pestovali výberovú kávu. Od týchto farmárov nazbieral zhruba 100 vzoriek káv. Všetky potom upražil na 3 odtiene a následne ich pripravoval ako V60, french press a klasický cupping. Vylučovacou metódou sa dostal k jedinej správnej.

Táto káva pochádza od farmára Hendru a jeho rodiny. Výberovej káve sa venujú už 11 rokov. Hendra dbá na udržateľnosť, preto hnojí jedine na prírodnej báze a vytvára si svoje vlastné komposty. Na farme vysádza rôzne stromy a rastliny a dbá o to, aby bola jeho farma pestrá čo sa týka fauny aj flóry.

Hendra spolupracuje aj s ďalšími farmárskymi rodinami z okolia. Spoločne sa tak dokážu posúvať a podržať. Vytvorili si určitú komunitu. Čo sa týka ohodnotenia zberačov a spracovateľov, tak na to je obzvlášť hrdý. Hovorí, že si jeho kolegovia zarobia lepšie ako doktori v hlavnom meste.

Tí najšikovnejší si vedia zarobiť až 30 mil. rupií mesačne! (cca. 2000 eur). Z tejto sumy dokážu uživiť celú svoju rodinu (majte ale na pamäti, že pracovný deň tu trvá 12 - 14 hodín).

Ochutnajte túto limitovanú kávu zo Slovensko - Indonézskej koprodukcie, čím priamo podporíte farmára Hendru a jeho kolegov.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filtrovaná káva
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 35,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Skladom
Praženie: 03.10.2022
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 119x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné iskrivé. Káva hrá od začiatku viacerými tónmi čerstvého ovocia, ktorú doprevádza sladkosť cukrovej trstiny. Dochuť kávy sa nesie v podobnom sladkom duchu a nájdeme v nej broskyňu s jemnou horkosťou karamelizácie.

Pôvod kávy

Odrody kávovníkov Abyssinia, SL 88, Ateng Super sa pestujú v regióne Aceh v nadmorskej výške 1400 - 1600 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a sušené 7 dní. Ručný zber a triedenie 2021/2022. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Stredný Aceh
FARMA: farmár Hendra + 11 farmárov z okolia
ODRODA: Abyssinia, Bourbon a Catimor
SPRACOVANIE: mokré - fully washed (wet hulled)
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 - 1600 m n. m.
ZBER: ručný selektívny, 2021/2022

 

Víťazné recepty Aeropress Champ 2022 s touto kávou sú:

 

1. miesto - Andrei Clenciu

- voda od BWT
- 18g kávy 
- 26 klikov na Comandante
- 45 sec pre-infusion with 90 ml water (70 degrees) and 3 spins at the end
- Add water ( 90 degree) to reach 200 ml
- At 1min 30sec turn the Aeropress, 3 spins
- At 1min 45 sec start pressing until 2 min 10 sec.

 

2. miesto - Stanči Goga

- voda od BWT
- 15,5g kávy
- 15 clikov na comandante
- 1 filter premity 97 stupnovou vodou
- Klasicka metoda 
- 1. Zalev 93 stupnov (60g vody) zatocit poriadne s vely setupom
- Pri 30s 2. Zalev (do 190g vody)
- Pri 1minute zatocit a zacat pretlacat…
- Koniec brewingu 1:30
- Pretlacanie vody zastavit pol centimetra pred filtrom

 

3. miesto - Lukáš Gašparík

- Inverted aeropress, 86°c voda, 18g kávy, 
- 40ml bloom do 30s, počas bloomu premiešame 10x, 
- ďalej dolejeme do 110ml, pri 50s premiešame opäť a nasadíme vrch, vytlačíme vzduch a otočíme na dekanter. 
- Potom pri 2 min začneme pretláčať a 2:15 skončíme, mali by sme mať okolo 85g kávy , ktorú dolejeme vodou na 155-160g

Hodnotenia

Celkovo
Zatiaľ nehodnotené Pridať hodnotenie
Copyright © 2011 - 2022 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0907 444 971
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.