Káva - Sumatra Mandheling | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

SUMATRA MANDHELING (1000 g, zrnková káva)

V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny s dlhotrvajúcou dochuťou.

Táto káva vás zavedie priamo do srdca Indonézie, kde sa v oblasti Batak - Aceh na vulkanickej pôde, bohatej na minerály, pestuje jedna z najvýnimočnejších káv na svete.

Naše zrnká sú vybrané z odrôd Catimor a Typica, ktoré sa vyznačujú stredne silným, krémovým telom a komplexným chuťovým profilom, v ktorom prevládajú čokoládové, zemité a korenisté tóny. Decentná, dlhotrvajúca dochuť, pripomínajúca čierny čaj a dodáva tejto káve jedinečný charakter.

Sumatra Mandheling je spracovaná metódou Giling Basah (mokré spracovanie), ktorá je typická pre indonézsku kávu a zásadne prispieva k jej osobitému profilu, keďže sa káva lúpe ešte kým je mokrá. Káva je pestovaná v nadmorskej výške 800 - 1 600 metrov, čo jej dáva dostatok času na pomalé dozrievanie a súčasne vplýva na jej kvalitu a chuť.

Sumatra Mandheling je nielen kávou, ale aj príbehom indonézskej vášne a tradície, ktorá sa začala už v 17. storočí, keď Holanďania priniesli kávovník do tohto tropického raja. Každá šálka tejto kávy tak predstavuje most medzi starými tradíciami a vašou snahou o objavovanie nových chuťových zážitkov.


100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

37,90
Balenie:
Množstvo:
Doprava zadarmo

Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných

3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup

Dostupnosť: Skladom
Praženie: 06.12.2024
Min. trvanlivosť: 06.12.2025
Upražené a vypité: 350x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny. Dochuť kávy trvá dlhšie, ale je veľmi decentná, slabá, pripomínajúci čierny čaj s medom.

Pôvod kávy

Kávovníky sa pestujú v oblasti Batak - Aceh, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 800 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Batak - Aceh

FARMA: drobní farmári z regiónu

ODRODA: Catimor, Typica

SPRACOVANIE: Giling Basah (mokré), sušené na slnku

NADMORSKÁ VÝŠKA: 800 - 1600 m n. m.

Prečítajte si celý príbeh nášho výletu za kávou do Indonézie na našom blogu.

 

Viac informácií o káve zo Sumatry (Indonézie) sa dočítate v našom článku.

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Káva je presne ako v popise, zemita a tabakova, kto ma rad chutovo tazku kavu, pride si na svoje. Moja salka kavy to bohuzial nie je, ale penu ma peknu.
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

AKCIA ŠŤASTNÉ A KÁVOVÉ

HURÁÁÁ NA NÁKUP!