Kávovník do Indonézie priniesli Holanďania v 17. storočí. Rastlina sa tu okamžite ujala a na celom indonézskom súostroví sa jej náramne darí. Má tu výborné podmienky pre zdravý rast. Vulkanická pôda bohatá na minerály a časté zrážky tak dávajú priestor na vznik jedinečnej a chuťovo vyrovnanej kávy.
100 % Arabika
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 1000 g (zrnková káva)
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny. Dochuť kávy trvá dlhšie, ale je veľmi decentná, slabá, pripomínajúci čierny čaj s medom.
Kávovníky sa pestujú v oblasti Batak - Aceh, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 800 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
REGIÓN: Batak - Aceh
FARMA: drobní farmári z regiónu
ODRODA: Catimor, Typica
SPRACOVANIE: Giling Basah (mokré), sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 800 - 1600 m n. m.
Viac informácií o káve zo Sumatry (Indonézie) sa dočítate v našom článku.