Mohli by sme povedať, že Diego Samuel Bermudez je rovnako velký maniak do kávy ako my v našej pražiarni. Ku káve pristupuje viac z vedeckého hľadiska a zameriava sa hlavne na experimentálne spracovania káv. Uplynulých 13 rokov svojho života zasvetil výberovej káve a neustále zlepšuje svoje procesy a metódy spracovania kávy.
Na svojej malej farme pracuje so svojou manželkou, dvomi dcérami a dvomi bratmi. Diego zvolil naozaj inovátorský prístup a vybudoval na farme aj laboratóriu s pražiarňou a kaviarňou a tak priamo na mieste testuje svoje kávy a vyhodnocuje výsledky jeho inovatívnych metód spracovania kávy.
My od neho máme odrodu castillo spracovanú metódou anaerobic natural. Pozbierané čerešne najprv premyje čistou vodou a potom ich dá fermentovať do anaerobického prostredia na 48 hodín. Následne čerešne suši v kontrolovanom prostredí po dobu 120 hodín pri teplote 38°C, kým nedosiahnú požadovanú vlhkosť 11%. Potom čerešne zabalí do špeciálnych sáčkov a ďalej ich suší ďalších 15 dní. Po 15 dňoch prejdú zrná mlynom, manuálnym a potom strojovým triedením a na konci máme dokonalú výberovú kávu, ktorá je 87+ bodová.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €
zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných
3€ zľavový kupón
na Váš prvý nákup
Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je stredne silné, medové. V chuti dominujú veľmi sladké tóny zrelého ovocia ako sú broskyne a jahody. Dochuť kávy sa nesie v mierne horkejšom duchu a nájdeme v nej grapefruit a horkú čokoládu.
Kávovníky odrody castillo sa pestujú v regióne El Tambo v nadmorskej výške 1700 - 1950 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované „anaerobic natural“ metódou. Ručný zber a triedenie 2020/2021.
REGIÓN: El Tambo, Cauca
FARMA: Diego Samuel
FARMÁR: Diego Samuel Bermudez
PODA: vulkanická, bohatá na živiny
ODRODA: castillo
SPRACOVANIE: anaerobic natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 - 1950 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2021
Zaujímajú Vás nové trendy v spracovaní kávy? Môžete si o nich prečítať viac v našom článku TU.