Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Peru Los Cedros - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)

Esgar Delgado Torres (s manželkou) je majiteľom a farmárom na svojej mini kávovníkovej farme Los Cedros. Farma leží v regióne Huabal - Cajamarca, v nadmorskej výške 1863 m n. m. Esgar pestuje kávovníky odrody Caturra a Pacas, ktorých úrody zbiera a triedi sám so ženou a výlučne ručne. Na svojej farme si vybudoval aj malú spracovateľskú stanicu a mlyn a celý proces od zberu, spracovania a sušenia rieši vo vlastnej réžii. Jedná sa o skutočný microlot. Káva je spracovaná mokrou metódou s dobou fermentácie 18 - 22 hodín. Nasleduje sušenie na slnku a potom balenie.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: Full City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Dátum praženia: 14.05.2018

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

8.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Telo kávy je stredne silné, vyrovnané. V chuti prevládajú sladké tóny mliečnej čokolády, karamelu a vanilky. Na pozadí môžeme nájsť aj miernu aciditu zelených jabĺk. Dochuť sa nesie v podobnom duchu a káva zanecháva v ústach sladkú, dlhotrvajúcu chuť.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Pacas a Caturra sa pestujú vo vulkanickej pôde, v regióne Huabal - Cajamarca, v nadmorskej výške 1900 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou, zbierané a triedené ručne. Zber 2017.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Huabal - Cajamarca

FARMA: Los Cedros

FARMÁR: Esgar Delgado Torres

SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: El Huaco

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: Pacas, Caturra

SPRACOVANIE: mokré, 20-hodinová fermentácia

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1900 m n. m.

ZBER: ručný zber, 2017

Diskusia k produktu - Peru Los Cedros - tmavé praženie (200 g, zrnková káva)