Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Guatemala La Senda - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Arnoldo a Maria Pérez sú majiteľmi farmy La Senda. Kávovníky pestovali a spracovávali klasickými spôsobmi už desiatky rokov. No v roku 2018 ich navštívil hlavný pražiar z americkej Merit coffee a začali neobvyklú spoluprácu. Dali mu voľnú ruku pri spracovaní čerstvo pozbieraných kávovníkových čerešní. Thomas Pingen (pražiar) začal pracovať na niekoľko mesačnom výskume, kde podrobil kávu rôznym metódam spracovania, dĺžok fermentácie, sušenia a podobne. Spravil viac než 300 pokusov, až nakoniec vytvoril systém na karbonickú maceráciu. Táto metóda sa používa pri spracovaní hrozna, ale pri kávovníkových čerešniach to je novinka.

Ako prebieha spracovanie? Čerstvo pozbierané čerešne sa vložia do kade, ktorá sa hermeticky zatvorí. Z kade vychádza tenká hadica. Keď čerešne začnú kvasiť, tak cez hadicu vytláčajú kyslík z kade, vďaka čomu vytvoria anaeróbne prostredie. Celý proces trvá 220 až 280 hodín.

Touto metódou bolo spracovaných len 5000 kg kávy, čo je 70 vriec. Nám sa podarilo zakúpiť 2 vrecia :-)

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Dátum praženia: 27.03.2020

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

10.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Káva má stredne silné, čajové telo. V chuti nájdeme malé bobuľové ovocie, mandle aj kakao. Dochuť kávy sa nesie v sladšom duchu. Na pozadí je cítiť čierny čaj s ovocím.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Pache sa pestujú v regióne Acetenango, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 - 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 220-hodinovou anaeróbnou fermentáciou. Ručný zber 2019.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Acetenango

FARMA: La Senda

FARMÁR: Arnoldo Pérez Melendez

PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály

ODRODA: Pache

SPRACOVANIE: anaeróbna fermentácia 220 hodín

NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.

ZBER: ručný, 2019

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    je to zatial chutovy vrchol co som doteraz zazil :-) pripravujem cez filter

Diskusia k produktu - Guatemala La Senda - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)