Doručenie zdarma
pri objednávke nad 50€
← späť

Guatemala La Senda - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

Arnoldo a Maria Pérez sú majiteľmi farmy La Senda. Kávovníky pestovali a spracovávali klasickými spôsobmi už desiatky rokov. No v roku 2018 ich navštívil hlavný pražiar z americkej Merit coffee a začali neobvyklú spoluprácu. Dali mu voľnú ruku pri spracovaní čerstvo pozbieraných kávovníkových čerešní. Thomas Pingen (pražiar) začal pracovať na niekoľko mesačnom výskume, kde podrobil kávu rôznym metódam spracovania, dĺžok fermentácie, sušenia a podobne. Spravil viac, než 300 pokusov až nakoniec vytvoril systém na karbonickú maceráciu. Táto metóda sa používa pri spracovaní hrozna, ale pri kávovníkových čerešniach to je novinka.

Ako prebieha spracovanie? Čerstvo pozbierané čerešne sa vložia do kade ktorá sa hermeticky zatvorí. Z kade vychádza tenká hadica. Keď čerešne začnú kvasiť, tak cez hadicu vytláčajú kyslík z kade vďaka čomu vytvoria anaeróbne prostredie. Celý proces trvá 220 až 280 hodín.

Touto metódou bolo spracovaných len 5000kg kávy čo je 70 vriec. Nám sa podarilo zakúpiť 2 vrecia :-)

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Dostupnosť: Skladom
Dátum praženia: 17.02.2020

Charakteristika kávy

Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti

Vhodné pre

espresso moka chemex french hario

Cena (s DPH)

10.00
Množstvo:
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 50 €

Chuť kávy

Káva ma stredne silné, čajové telo. V chuti nájdeme malé bobuľové ovocie, mandle aj kakao. Dochuť kávy sa nesie v sladšom duchu. Na pozadí je cítiť čierny čaj s ovocím.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Pache sa pestujú v regióne Acetenango, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 - 2000 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované 220 hodinovou anaeróbnou fermentáciou. Ručný zber 2019.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Acetenango
FARMA: La Senda
FARMÁR: Arnoldo Pérez Melendez
PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály
ODRODA: Pache
SPRACOVANIE: Anaeróbna fermentácia 220 hodín
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.
ZBER: ručný, 2019

Diskusia k produktu - Guatemala La Senda - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)